Симптомите на натравяне на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия напомнят повече отравянето с рибни продукти. Такова мнение изказва племеничката на разузнавача. Тя се съмнява, че роднините ѝ са били отровени с нервно паралитичния газ Новичок.

Според Виктория Скрипал, племеничка на бившия сътрудник на Главно разузнавателно управление, в къщата на Скрипал имало домашни любимци - две котки и две морски свинчета. "Ако е бил използван този газ, те нямаше да оживеят, а на тях им няма нищо", твърди Виктория. 

Съседи, обаче, твърдят, че са видели едната котка да бяга от къщата.

"Защо е засекретена цялата тази информация? Те са яли там в този ресторант някакво блюдо, което не трябва или е било едва ли не забранено в Англия? Първите признаци, когато са били намерени, много напомнят натравянето с риба", убедена е Виктория.

По-рано за животните на Скрипал се притесни и говорителят на руското външно министерство Мария Захарова. По думите ѝ, е много страно, че никой не дава информация за състоянието им. "Та това са живи организми и в случай на прием на отровен газ би трябвало също да са пострадали", убедена е Захарова.

За животните в дома на Скрипал в последно време писаха някои британски медии. По техни данни в дома му живеели котката Масяня, доведена от Русия и също коте от местният приют, както и две морски свинчета.

"Котките са могли да избягат от къщи, но морските свинчета би трябвало да са намерени мъртви в клетките си в случай на използване на нервно - паралитичен газ. Нищо по този случай, обаче, не бе казано", казва Виктория пред Daily Mail.

Превод БЛИЦ