Видеоклип на медицински сестри от Южна Корея, изпълняващи сексуални танци, се разпространи онлайн и разбуни духовете. Жените са облечени с къси панталонки и миниатюрни потничета по време на ежегодно спортно събитие през октомври. Медицинските сестри работят в болница за сърдечни проблеми в северния град Чунчун, пише Korea Times.
"Тези, които са принудени да танцуват, обикновено са медицински сестри, които не могат да откажат подобни нареждания", пише медицинска сестра в социалните медии в петък.

"Бяхме принудени да танцуваме пред високопоставени служители на фирмата, които седяха един до друг на дълга маса", добавя тя.

От Асоциацията на корейските медицински сестри призовават за задълбочено разследване и изтъкват, че има много медсестри, които преживяват силно натоварване, взимат ниска заплата и работят често извънредно заради чувството им за дълг и призвание. 
 


След като видяха тревожните кадри, много други медицински сестри излязоха и признаха, че са били принуждавани да изпълняват подобни танци. "Трябваше да лежим по пода и да разпъваме краката си пред пациентите и техните близки", написа една потърпевша.

Друга медицинска сестра заяви, че често плачели, за да покажат колко унизени се чувстват, но служителите просто пренебрегвали оплакванията им.

Превод и редакция: БЛИЦ