Москва ще намери начин да отвърне на евентуалното въвеждане на нови санкции от САЩ срещу Русия. Това заяви в събота (22 октомври) заместник-външният министър на Русия Сергей Рябков, цитиран от Спутник. В петък говорителят на Белия дом Джош Ърнест заяви, че САЩ и партньорите им ще продължат да обсъждат евентуално налагане на икономически санкции срещу Русия заради обстановката в Сирия.

"Ако американските санкционни списъци бъдат разширени по в по-голямата си част безсмислени и необосновани причини, ще намерим начин да реагираме, така че балансът ще се промени и то не в полза на САЩ, каза Рябков пред РИА "Новости". Той допълни, че, с подобни изявления, САЩ изглежда искат напълно да разрушат двустранните отношения с Москва.

"Като че ли американската администрация не се тревожи от никакви други проблеми, освен от целта си напълно да разруши отношенията с Русия", заяви той.

Западът обвинява Москва и Дамаск, че бомбардират цивилното население и опозиционните групировки в Сирия. Русия и сирийското правителство настояват, че ударите им са само по позиции на терористите и обвиняват САЩ, че не могат да разграничат т. нар. "умерена опозиция" от терористите.

Източник: Руски дневник