Москва поддържа Америка с пари, и то с много пари, пишат руски издания. При това през 2017 г. шефът на Централната банка на Русия Елвира Нибулина и министърът на финансите Антон Силуанов са увеличавали всеки месец сумата на инвестициите в ценни книжа на САЩ. За това съобщава и американското министерство на финансите.

До изминалия ноември Русия е дала заем на САЩ около 105,7 милиарда долара, вижда се от данните на министерството във Вашингтон, уточнява mk.ru.

Забележителното е това, че колкото по-лоши са отношенията, толкова повече пари дава Русия на американците, пишат и други медии в Москва.През ноември 2016 г. сумата на инвестициите е съставяла 86,6 милиарда долара, а година по-късно е нараснала с 22 процента. Приходите от тези инвестиции са нищожни - през 2016 г. не са стигнали и 2 процента (1,881%), но Руската централна банка продължава да налива пари.

Излиза, че Русия щедро поддържа икономиката на държава, която не само е въвела санкции срещу нея, но и продължава да ги ожесточава. И това на фона на факта, че в самата Русия катастрофално не достигат пари, кредитите за бизнеса и ипотеките са възможни само при огромни лихвени проценти.

Растат глобите за шофьорите, винетките, таксите за паркиране и прочее събирани от държавата такси. Но милиарди в зелено заминават зад Океана, за да поддържат този, който води с Русия "студена война", недоумяват руските медии.

Превод: БЛИЦ