37-годишният Шон Донис от Рокланд, САЩ, заподозрял жена си Нанси в изневяра и използвал смартфон, за да я проследи. Подозренията на Шон се оказали основателни.

Оказало се, че Нанси действително му изневерява с неговия шеф. Сега обаче тай е заплашен от тежка присъда, заради това, че е следил незаконно прелюбодейците.

Шон разказва пред The Sun колко дълбоко е наранена душата му от изневярата на Нанси и последвалия развод. И сякаш това е малко, че сега дори той може да влезе за дълго в затвора. "Имам чувството, че съм наказан двойно", споделя той.

За да проследи съпругата си, Шон използвал програмата Find My iPhone. Така успял да запише две кратки видеа с доказателства за изневярата на Нанси. Но тя вместо да изпита вина, се вбесила и подала молба за развод, който станал факт през февруари т.г. и сложил точка на 6-годишния им брак.

Но фурията не се успокоила и на 20 юли Шон получил призовка в съда – той е обвинен в незаконно следене и намеса в личния живот. Съдебното заседание трябва да се състои на 20 септември и той е заплашен от 15 години затвор.

Адвокатът му Хауърд Гринбърг обаче е уверен, че Шон ще бъде оправдан напълно. „Нито един съдебен заседател няма да обвини този измамен човек, камо ли да осъди”, твърди адвокатът.

Превод: БЛИЦ