В последно време ресторантите стават толкова шумни, че отблъскват клиентите, карайки ги да предпочитат храната за вкъщи, пише "Сънди Експрес".
Това са резултатите от британско проучване, поръчано от благотворителната организация Action On Hearing, подпомагащо хора с увреден слух. Изследването е обхванало 1200 души.

Резултатите показват, че в натоварени вечери нивата на шума в популярни заведения надхвърлят 90 децибела, като на места клонят към 100 децибела - еквивалент на това човек да се храни до моторна резачка. 

Внушителните 80 процента от участниците в допитването споделят, че са напускали ресторант преждевременно заради силния шум. Над 40 процента признават, че предпочитат да си взимат храна за вкъщи, вместо да вечерят на ресторантска маса в шумна среда.