Има граници, които Западът не бива да преминава. Това заяви руският президент Владимир Путин. Путин говори пред представители на световните информационни агенции. Той подчерта, че възнамерява да спазва закона, който позволява само два последователни президентски мандата, предават световни медии.

„Студената война свърши. СССР се разпадна, но НАТО продължава да се приближава до границите на Русия. Западът провокира украинската криза, като организира държавен преврат. Има граници, които просто не бива да се преминават. Отнасяйте се уважение към нашите интереси. Ние сме готови на това и искаме да видим на какво са готови нашите партньори.

Не сме заинтересовани от безкрайния ръст в цените на енергоносителите. Нас моментната цена за барел напълно ни устройва“, заяви Путин.

Той допълни, че страната му ще търси варианти за компромиси, които да доведат до мирен договор с Япония. Според Путин между него и президента на САЩ Доналд Тръмп няма пряк диалог, което ще рече, че няма промяна в отношенията им.