Младата българска балерина Полина Кадийска, която учеше в престижната школа Rock School for Dance Education в американския град Филаделфия, е починала след като е била блъсната от автомобил в неделя.
22-годишното момиче е било тежко ранено от тийнейджър, който е карал "Ауди" пиян, минал е на червен светофар и е избягал от местопроизшествието, съобщава philly.com.

Кадийска е починала в университетската болница "Томас Джеферсън", където е била на животоподдържащи системи.

19-годишният Деандре Барнс продължил да кара известно време, след което изоставил колата и хукнал пеша. Очевидци обаче предупредили полицията и тя го заловила, когато той се върнал при колата да прибере личните си вещи.

Под видео запис от прослушването й, качен в YouTube, е написано преди 3 дни, че родителите й са пристигнали в града, но само, за да се сбогуват с нея.Кадийска е учила в София в Националното училище за танцово изкуство, неин педагог е била Красимира Колдамова и е танцувала през 2011г. в постановка на "Лешникотрошачката" в същата американска школа.

На Барнс, който вече е имал проблеми със закона, са повдигнати три обвинения, явяването му в съда е насрочено за 3 април и му е наложена гаранция от 1 милион долара.