Страшен ураган, назован по случай американския празник Хелоуин “Франкенсторм”, заплашва да провали общуването на кандидат-президентите Барак Обама и Мит Ромни с избирателите. Американските синоптици очакват страховит удар от природната стихия.
Формиращият се над Атлантика суперураган ще достигне източното крайбрежие на САЩ през следващата седмица и ще връхлети щата Ню Йорк и съседния Ню Джърси. Има опасност ураганът да не се ограничи само с крайбрежието и да се добере до вътрешността на страната. В опасност са щатите Вирджиния, окръг Колумбия и Вашингтон, Пенсилвания и Охайо.

Поради това, че на 31 октомври САЩ ще отбележат празника Хелоуин, стихията вече получи подобаващото име “Франкенщорм”. Името при това е напълно оправдано: суперураганът се образува от смесването на въздушни маси, идващи от север, с вече набралата сила тропическа буря “Санди”, която връхлетя Куба и Ямайка.

Президентът на САЩ Барак Обама вече е известен за приближаването на урагана. Сега на него и републиканеца Мит Ромни ще се наложи да променят маршрутите на предизборните си обиколки в страната. През тази и идната седмица кандидат-президентите трябва да се срещнат с избирателите от източното крайбрежие. /БЛИЦ