Пилот твърди, че е намерил части от мистериозно изчезналия Боинг от полет MH370 на „Малайзийските авиолинии“ в джунглата на Камбоджа – там, където друг търсач на самолета заяви, че е забелязал останки с помощта на Гугъл Мапс. За намирането на Боинга-фантом е обявена награда от 96 млн. долара, съобщава „Дейли Мейл“.
 

Британецът Даниел Бойер обяви, че е открил местонахождението на двигателя, опашката и пилотската кабина. То е дълбоко в джунглата на Камбоджа на север от столицата Пномпен.
 
Преди месец филмовият продуцент Йън Уилсън, който пръв откри следи от самолета с помощта на Гугъл Мапс, предприе експедиция в джунглата с намерението да стигне до тях. Заедно с брат си той кацнал в близост до мястото, придружаван от камбоджански войници.
 
Наложило им се, обаче, да се върнат, защото мястото било „обкръжено от въоръжени нелегални дървосекачи, които били надрусани с амфетамини на кристали“.
 
Новото откритие на Бойер е само на 16 км от това на Уилсън, в близост до водопадите Чрок Лаян.
 
Както БЛИЦ съобщи, самолетът изчезна на 8 март 2014 година на път от Куала Лумпур към Пекин с 238 души на борда. Властите прекратиха издирването още миналата година, но все още има спорове за това какво се е случило с машината.
 
Превод и редакция: БЛИЦ