Популярният в тесни кръгове уфолог и виртуален археолог Греъм Мейл, който има и ютуб канал "Conspiracy Depot", сподели с абонатите си поредната любопитна новина.

Изследователят разказва, че е разглеждал спътникови снимки на Антарктида с помощта на Google earth и неочаквано е установил наличието на нещо странно, намиращо се недалече от югоизточното крайбреожие на континента. Според него там съществува загадъчен източник на светлина.

Според Греъм габаритите на предполагаемия "фенер", са огромни. Той описва източника на светлина като гигантски прожектор, който хвърля интензивен лъч около себе си.Мейл смята, че тайнствената светлина може да е доказателство за нещо скрито от камерите на спътниците. 

"Възможно е това да е секретна база на пришълци или вход към подземен град, създаден от представители на древна цивилизация", смята Греъм. 
Вдъхновен от своята удивителна находка, виртуалният археолог разказва:

"Въпросният обект има отдалечено местоположение и аз съм убеден, че той неслучайно се намира точно там. Там, където свети, сигурно е скрито нещо много важно. Става въпрос за непонятни нам технологии, която отразява слънчевата светлина или генерира своя собствена. Възможно е това да е едно огромно огледало, но все пак - откъде ще се вземе на края на Антарктида? Мога да кажа със 100-процентна точност, че леденият континент крие много тайни", убеден е Грейм Мейл.

С последните разкрития на виртуалния археолог са съгласни на практика всички, интересуващи се от Антарктида. Вече няколко независими един от друг изследователи откриваха и други необясними неща - пирамиди или загадъчни стълби и пътища. И всичко това по никакъв начин не съответства на понятието "ледената пустиня".Превод БЛИЦ