Видео показа интересна изоставена структура, подобна на гнездо, в Аризона, за която се смята, че е домът на легендарната Голяма стъпка. Леговището е с тесен вход и е заровено наполовина под земята. То е открито в гъстите гори на Националната гора Тонто в планината Моголон Рим.
Структурата е открита през юли 2010 г. и е включена в сериала на Animal Planet “Откриването на Голямата стъпка”. Кадрите на голямата мистериозна бърлога, за съжаление, предоставят малко доказателства, че легендарната Голяма стъпка е живяла някога в нея.

Заснето в Аризона от изследователя и експерта по Голямата стъпка Мич Уайт и съпругата му Сюзън Фарнсуърт, гнездото се предполага, че е домът на приличащото на Голямата стъпка същество, наричано Чудовището Моголон, за което криптозоолози смятат, че населява югозападната част на САЩ.

Години наред се получават съобщения, че съществото е било забелязвано от каубои, скитници и горски служители. Някои дори твърдят, че то дори е нападало хора. Първото съобщение, че животното е забелязано датира от 1900 г. Местните индиански племена Апачи и Навахо имат легенди, в които се разказва за “Голям космат мъж” или “Старият мъж на планините”.

По думите на Уайт и Фарнсуърт, Чудовището Моголон е било забелязвано във всяко едно кътче на Аризона. Според описанията, съществото е високо над 210 сантиметра с кафява и червена козина и има силна миризма. В добавка, очевидци твърдят, че то хвърля камъни, вие и се бие в гърдите.

Уайт е събрал с помощта на неговия изследователски екип отпечатъци от стъпки и екскременти, както и серия от снимки и видеоматериали, които да подкрепят неговите твърдения. Той също твърди, че през 2008 г., докато те лагерували в района, тяхната палатка била гътната от Голямата стъпка, а до нея те открили 19-инчов отпечатък от ходило. /БЛИЦ