Опасността от война като че ли нараства с всеки изминал момент. Страшната закана дойде от президента на САЩ Доналд Тръмп. По време на първата си реч пред Общото събрание на ООН, той заяви, че може да се наложи Вашингтон да „унищожи тотално“ Северна Корея. До това ще се стигне, ако от Пхенян не станат по отстъпчиви за изоставяне на ядрената си програма, уточняват световните медии. 

Според Тръмп, Съединените американски щати „имат голяма сила и търпение, но ако бъдат принудени да защитят себе си или своите съюзници, няма да имаме избор освен да унищожим тотално Северна Корея“.
 

„Ракетният човек е на самоубийствена мисия за него и за режима му“, заяви още президентът на САШ, визирайки лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун. „Целият свят“ е заплашен от ядрената заплаха на КНДР, предупреди американският президент.

„Скоро нашата армия ще бъде най-могъщата. Следващият военен бюджет САЩ ще бъде около 700 милиарда долара“, уточни Тръмп.
 
„Големи части от света са в конфликт и някои действително отиват към ада. Престъпни режими подкрепят терористи и заплашват други държави. Страните членки трябва да работят заедно срещу тях“, подчерта той.
 
„Ако мнозинството честни хора не се изправят срещу малкото покварени, то злото ще триумфира“, вярва Тръмп.
 
Акцентът в речта на американския президент беше срещу „престъпните режими“, имайки предвид Иран и Северна Корея.

БЛИЦ припомня, че на Общото събрание на ООН и главсекът на Организацията говори за многото опасности, пред които е изправен света.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!