Гражданската въздухоплавателна служба съобщи официално, че телата, отрити в разбилия се самолет край Скопие, са на българи. Както БЛИЦ вече съобщи - става въпрос за семейство - мъж, жена и двете им деца. 

Летателната машина е била с германска регистрация. Останките на самолета са намерени в района на планина Якубица.

Поради лошите метереологични условия пилотът е поискал да кацне в Скопие, но след кратко е поискал разрешение да продължи към София. 

Извънредни подробности за последните часове на българското семейство, загинало в самолетна катастрофа край Скопие (СНИМКИ) 

Летателната машина е била тип Чесна П210Н. Тя е излетяла в 15:10 часа (16:10 българско) от летище „Св. Апостол Павел“ в Охрид. Машината е изчезнала в 17.16 българско време. 
 

От македонския сайт vecer.mk твърдят, че последните думи на пилота били „Силна турболенция! Силна турболенция!“, а след това сигналът със самолета прекъснал. 

Солунска глава е най-високият връх на планината Якубица в централната част на Македония. Сред планинарите е известен с името Пъпа на Македония. Разположен е в централните части на планината, където се събират основните ѝ дялове - Якубица, Караджица, Даутица и Салакова планина и е важен орографски възел. Висок е 2540 метра. 
 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!