В Русия тийнейджър, който бил „заслепен от ярост”, уби и след това обезглави свой приятел, който изнасилил неговата интимна приятелка. 16-годишният Никита Расказов е убил 19-годишния Артьом Шустов, след което занесъл главата му в найлонова торбичка на своята приятелка Олена Мацнева, за да „докаже” любовта си към нея.
Тийнейджърът е бил известен с това, че е много спокойно дете. Той е признал пред полицията за убийството. Той е разказал, че е наръгал Шустов с кухненски нож, след което му е отрязал главата в парк в град Комсомолск на Амур. По думите му, той много съжалява за стореното. Момчето е изправено пред лишаване от свобода за 10 години.

Разследване, продължило 14 седмици, е разкрило, че неговата приятелка,17-годишната Мацнева, е разказала по време на парти на Расказов как Шустов я е експоатирал сексуално, след като тя отказала да прави секс с него. Тя разказала на приятеля си, че Шустов и друго момче са ѝ пипали гърдите и гениталиите, докато друго момиче я е държало, за да не мърда.
 
Това, по думите ѝ, я „унизило”.
 
Преди убийството Мацнева публикувала в профила си в социална мрежа „плашеща” снимка на себе си и Шустов, като се смята, че фотосът е направен на въпросното парти, в ход на което тя се оплакала за изнасилването.
 
Разказов е разказал, че не е имал намерението да убие своя приятел, но е искал той да се извини на приятелката му за секс нападението.


Разговорът обаче преминал в спор и след това в бой, по време на който 16-годишният набучил до смърт с ножа своя приятел. След това, „заслепен от гняв”, той отрязал главата на Шустов, сложил я в найлонова торба, която пък сложил в раницата си.
 
Трупът пък скрил в храсти. Отрязаната глава той пазел в гардероба си, заедно с окървавените си дрехи.
 
На следващия ден той занесъл главата на приятелката си, която силно „се притеснила” от убийството. Разказов се е опитал да докаже любовта си към Мацнева, показвайки главата, пише The Siberian Times.  След това Разказов изхвърлил главата в река.
 
Източник: Дейли Мейл

Превод и редакция: БЛИЦ