В уфологичния канал в YouTube "Light Hunter", се появи видеозапис, направен малко преди това, според автора, близо до границата между Русия и Финландия. Необичайното видео показва светещо НЛО, което бавно се движи високо в облаците.
Неизвестният обект, според оператора-любител, сякаш светел с пламък, оставяйки зад себе си ярка огнена пътека. Очевидно е, че не може да е самолет поради следното:

- в този случай самолетът очевидно ще започне аварийно кацане или дори ще рухне, което изобщо не се наблюдава;

- за подобен инцидент със сигурност щеше да се говори в новините, но това отново не се случи през следващите дни.Оказва се, че това е НЛО с извънземен произход или е някаква пространствена аномалия. Като цяло, какво мислите за това? Може би някой някога е срещнал нещо подобно? .., казва авторът на видеото.

Някои уфолози са склонни да вярват, че това е космически кораб на представители на извънземна цивилизация. Чужденците, казват те, са много заинтересовани от земната геополитика и поради това често се появяват над границите между различните държави. 

Въпреки това, други уфолози са озадачени от формата и светлината на НЛО, които не се вписват в добре познатите "стандарти" за извънземните "летящи чинии". 

Превод и редакция: БЛИЦ