Испанският фотограф Даниел Лопес засне кадри на Луната, след които зрителите биха си помислили, че апокалипсисът идва и небето ще се срине върху Земята и главите на земните жители. Шокиращите кадри са публикувани в YouTube.
Една наистина изумителна гледка е запечатана от обектива на Даниел Лопес. Удивителните кадри показват невероятно огромна Луна, застанала зад вулкана Тейде на Канарските острови.

Спътницата на Земята заема почти цялото небе и е абсолютно невъзможно да повярваме, че Луната може да изглежда толкова огромна, гледана от планетата ни. Ето защо много потребители в интернет смятат, че става въпрос за умел видеомонтаж. Въпреки това, Лопес твърди, че кадрите са напълно автентични, и с готовност споделя тайната на своя трик.

Професионалният фотограф обяснява, че е заснел тази сцена от далеч, използвайки камера с мощно увеличение. Благодарение на това, че Луната в този момент се оказала срещу вулкана, се създала такава странна оптична илюзия сякаш естественият спътник се е приближил до нашата планета на катастрофално опасно разстояние и след малко ще падне върху хората. Превод и редакция: БЛИЦ