Той е докторант в университета в Рим "Ла Сапиенца", преподава математика на бъдещите инженери. Но не е прекарал цялата си кариера на катедрата. 41-годишният Руджеро Фреди е бивш порноактьор в гей филми, известен с името Карло Мази. За десет години е истинска звезда в сектора, работил е предимно в Сан Франциско.
"Престанах да се снимам, когато бях на върха на кариерата си, повече не бих могъл да направя" - казва Руджеро.

Сега той се занимава с диференциални уравнения и други важни математически функции.Младият учен преподава "Анализ - първа част", но със забележителната си физика - ръст 1,76 и 95 килограма, доста мускулна маса, двойна обичка и пръстени по всичките пръсти, той определено прави впечатление на студентите.

Веднага след като завършва гимназия Фреди започва порно кариерата си. "Имах лоши оценки по математика, не съм мечтал да бъда актьор, но на 18 години, баща ми беше сладоледаджия, майка ми работеше само през лятото, нямах пари, бях неорентиран хомосексуален и не разбирах нищо от живота".Все пак той не изоставя ученето напълно. Има диплома по компютърно инженерство, получена през 2012-та година с почти отличен успех и още две дипломи по математика - за бакалавър и магистър.

Не е ли трудно обаче да се върнеш към книгите на 34 години? Фреди обяснява, че си е мислел, че е стар, но открива, че му харесва да учи, дотам, че дори оценка 5.75 не му е достатъчна.

Все още той не е преподавател на 100 процента, но като докторант има право да преподава и е спечелил конкурс.Как обаче го възприемат студентите, които със сигурност знаят, че е бил порно актьор. "Досега не са ми задавали въпроси, несвързани с материята, всички ме взимат на сериозно". Обикновено се представям така: "Вие не познавате математиката, нито пък аз, да поразсъждаваме заедно". И младежите възприемат добре един такъв странен професор.

Все пак неудобни моменти се случват. На първата лекция Фреди идва с пуловер, а отдолу носи прилепнала тениска. "Беше топло и си махнах горната дреха, и се чу "Уау".- разказва - "Имам масивно тяло, не мога да го скрия. В първия момент ми стана приятно, но после разбрах, че така губя уважение и оттогава идвам само със сако и вратовръзка.

Останалите преподаватели го възприемат нормално и му помагат в работата.Но все пак, един порно актьор взима повече от един докторант.

Фреди обяснява, че е спестил достатъчно, за да успее да преживява със стипендията си от 1016 евро плюс допълнителните доходи от лекции. "Вярвам, че учението те прави по-добър, със сигурност не ставаш по-богат, но всяко нещо си има предимства и недостатъци" - убеден е бившият порно-актьор, вече преподавател по математика.


Източник: webcafe.bg