Преди 25 години Великобритания беше шокирана от чудовищното убийство на две годишния Джеймс Болджер. Момчето беше брутално пребито и хвърлено под влак. Делото е на Джон Венейбълс и Робърт Томпсън. Убийците прекараха само осем години зад решетките и бяха освободени, но сега Джон Венейбълс отново беше арестуван, след като за втори път откриват детска порнография на компютъра му.
Както пише Mirror, миналата седмица на лаптопа на убиеца, са открити видеоклипове със сексуална злоупотреба с деца.Струва си да се отбележи, че това се случва за втори път. През 2010 г. човекът вече беше обвинен в притежание на детска порнография. Тогава Джон Венейбълс прекара две години в затвора и излиза от там през 2013 година.

Съдът ще трябва да реши какво да прави с 35-годишния престъпник, който отново и отново нарушава правилата. Интересно е, че за да се защити убиецът, разследването не разкрива името, под което Джон Венейбълс лежи в затвора, за да бъде защитена самоличността му.

Общо взето, британското правителство е похарчило пет милиона паунда, за да защити престъпника.

В момента разследването по случая на Джон Венейбълс продължава. Ако съдът установи, че деецът представлява обществена опасност, той може да се изправи пред доживотен затвор. Родителите на Джеймс Болджер смятат, че убиецът на техния син заслужава точно такова наказание.

Превод и редакция: БЛИЦ