От малкото кадри, които се виждат, отломките са метър на метър. Обикновено при такъв удар, от такава височина, се образува голям кратер. Това означава, че самолетът се е взривил във въздуха. Това заяви Ангел Борисов, експерт по безопасност на полетите в ефира на bTV.

Припомняме, че самолет Ан-148 се разби в Раменския район в Подмосковието в неделя следобед, няколко минути след излитането си си от летище "Домодедово". Самолетът е изпълнявал курса от Москва до Орск (Оренбургска област).  На борда са се намирали 65 пътници и шестима членове на екипажа - всички са загинали. 

За да се взриви във въздуха, това означава, че може да има терористичен акт, като над Синай, посочи още той и допълни, че другият вариант е да има повреда.

„Има възможност двигателя да доведе до повреди. Моментална експлозия на керосин в крилата. 15 т. керосин ако се взривят, става нещо подобно на нашата катастрофа над врачанско. Парчетата са като от формат А4“, посочи още той.

Според него е възможно е да е настъпил пожар в двигателя, а екипажът да не е успял да го угаси. Има автоматични системи, които веднага се включват, но може да не са се справили.

„Аз не отричам терористичен акт, но първите коментари не са открили прави частици от взрив. Но това е много рано“, каза още Борисов. Експертът посочи, че няма как причината да е дрон или птица.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!