Русия обвини Украйна, че е отвлякла двама руски военни в Крим, предаде ТАСС, цитирана от БТА. Руското министерство на отбраната каза в публикувано изявление, че Службата за сигурност на Украйна е похитила младши офицер Максим Одинцов и младши сержант Александър Баранов вчера. Двамата били отведени в украинската Николаевска област.
Според руското министерство на отбраната украинските спецслужби се опитват да изфабрикуват доказателства за извършени от Одинцов и Баранов престъпления срещу Украйна. То не изключи възможността да бъде оказан психологически и физически натиск върху двамата руски военнослужещи.

Руското министерство на отбраната определи случая като поредна груба провокация от страна на украинските спецслужби и поиска Одинцов и Баранов да бъдат върнати незабавно в Русия.

Руските обвинения бяха отправени в деня, в който Украйна отбеляза третата годишнина от началото на прозападните протести в Киев, които доведоха до свалянето от власт на проруския украински президент Виктор Янукович.