47-годишният Дарън Озбърн от Кардиф, който преди часове се вряза в група от мюсюлмани, излизащи от нощна молитва, се оказа баща на четири деца, който се е разделил с партньорката си преди 6 месеца, съобщава "Дейли Мейл". Майка му, сестра му, съседи, както и негови познати от бара, където обикновено ходел, също разказаха подробности за него.
Дарън Озбърн е роден в Сингапур, но е израснал в Уестън - Мер, Съмърсет, а сега живее в Кардиф.

От посетители на бара, който посещавал често, се разбра, че той е бил изхвърлен от заведението в събота вечерта, защото бил много пиян, и в същото време постоянно сипел закани срещу мюсюлманите. Един от тях уточнява, че когато Дарън Озбърн си пийне повечко, става много шумен и агресивен и нетърпим за другите.


Барът, посещаван от Дарън Озбърн


Някои от съседите, запитани от британското издание, уточниха, че нападателят от джамията е много посветен на децата си баща, който последно е видян да взима децата от партньорката си и да ги води на училище в петък. 

50-годишният таксиметров шофьор Салийм Наема, съсед мюсюлманин на Озбърн е шокиран от случилото се и заявява: "Той винаги идва, ако се нуждая от помощ. Не мога да повярвам, че е извършил това".

Разбра се и че в неделя сутринта, само часове преди атаката му с ван, Дарън Озбърн е помогнал на друг съсед като е сменил кранче в дома му.

Междувременно пък, Кадих Шерази - един от мюсюлманите, които живеят близо до дома на арестувания, съобщи, че той е обидил на расова основа 12-годишния му син.


Домът на нападателя

Кристин, майката на Дарън Озбърн, както и другите му роднини, още не могат съвсем да повярват, че той наистина може да е извършил зловещото си дело. Тя се извинява за това, което се е случило и обяснява, че всъщност не го е виждала от един месец. Описва го като сложна личност.

"Няма да го защитавам, но той е мой син и всичко това е един ужасен шок. Това не е просто един обир на банка да речем, а е ужасяваща зверска постъпка и аз не мога нито да го проумея, нито да го приема. Не искам да кажа нищо повече", заявява майката на нападателя от джамията.  


72-годишната майка на нападателя


Сестра му Никол също се извинява за трагичния инцидент, но заявява, че не знае как брат й е замесен в него след като според нея той не се интересува от тероризъм или подобни дейности, информира "Дейли Стар".


Дарън Озбърн


В същото време, в изявление от страна на семейството на Дарън Озбърн, прочетено от племенника му Елис Озбърн се казва: "Ние сме шокирани, не можем да повярваме. Натъжени сме за пострадалите и техните семейства".

Племенникът заявява още, че чичо му никога не е бил расист и не е изразявал подобни идеи. 


Превод и редакция: БЛИЦ