Сирийското момче Хасан Диаб, представен във видеото на "Белите каски" като жертва на химическа атака, разказа подробности за снимките на клипчето. 

"Ние бяхме в мазето. Мама ни каза, че днес нямаме нищо за ядене и ще се храним чак утре. Тогава чухме викове на улицата "отивайте в болницата". Побягнахме към болницата и още като влязох ме хванаха и започнаха да ме поливат с вода. След това ни сложиха на креват заедно с други хора"ы разказа момчето в ефира на тв канала "Россия 24", цитиран от осведомителните агенции.

Военният кореспондент на тв канала Евгени Поддубни отбеля, че момчето е нямало какво да яде, а за да участва в снимките му предложили ориз, фурми и бисквити. Разказът на Хасан потвърждава и баща му, който добавя, че не е имало никаква химическа атака в града. 

"Когато разбрах, че детето ми е в болница, бях на работа, но помолих да ме пуснат и побягнах натам. Не е имало никакво химическо оръжие. Аз пушех на улицата и не съм усетил нищо. Влязох в болницата и видях семейството си. Екстремистите дадоха за участието в снимките фурми, бисквити, ориз и ни пуснаха да си ходим. Детето ми се чувстваше отлично", уверява бащата на Хасан. 

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ