Голяма мистерия обви погребението на трагично издъхналия Шабан Шаулич. БЛИЦ припомня, че легендата на югофолка издъхна при зверска катастрофа, станала в неделя в Германия.

Веднага след зверския сблъсък Шаулич е бил откаран в болница. Там обаче поради усложнения той издъхнал от сърдечен удар, казаха от лечебното заведение.

Междувременно в сръбските медии са появиха информации от свидетели на мелето, че след удара Шаулич успял да се измъкне от смазаната кола и при появата на лекарите сам се качил в линейката.

Германската прокуратура обаче разпореди разследване по повод катастрофата. Според него трябва да бъде направена аутопсия на трупа на Шабан Шаулич, за да се установи от какво точно е починал изпълнителят.

По заповед на прокуратурата аутопсията трябва да стане в четвъртък. Сръбското министерство на външните работи е било информирано за случващото.

Притеснителното в случая е че по предварителни данни всички необходими документи за транспортирането на тялото на Шаулич до Сърбия е трябвало да станат готови до четвъртък. Но аутопсията, която е предвидена за 21 февруари, ще усложни процедурата.

Именно заради това семейството на сръбската звезда все още не знае кога ще получи тленните му останки и кога ще могат да го погребат. Така датата на погребението на Шабан Шаулич все още остава обвита в мистерия.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!