В района на Бахамите, на дъното на Атлантическия океан, има загадъчно подводно съоръжение от каменни блокове. Това са подводни пирамиди, които все още са обвити в мистерия.

Вижте загадките, които крият подводните пирамиди на Бахамите:

Пирамидите са открити случайно през 1968 г. от американски пилот. Той летял над Бахамите с личния си самолет и изведнъж забелязал в района на островите Бимини и Андрос странен обект, който изобщо не напомнял по вид околните скали.

Подводните пирамиди са направени от много дебело стъкло или материал, подобен на стъклото. Те са на около век, според изчисленията на учените, но не е ясна технологията, по която са изработени.

Около пирамидите има загадъчни кръгове, които са подредени от огромни камъни. Те няма как да бъдат повдигнати от човек.

Екип от специалисти от Масачузетския университет направили снимки от въздуха и съставили схема на разположението на обектите. Едни от съоръженията напомняли разрушени здания, други – пирамиди, трети изглеждали като кръгове от камъни.

Много от тях смятат, че именно тук трябва да се търси легендарният потънал континент Атлантида, уточнява "Дарик".

През 70-те години Рей Браун, който редовно се гмуркал на Бахамите, се натъкнал на странна огледална пирамида под водата. Според описанието му в нея имало огромна кристална сфера, която била държана от две бронзови ръце. Върхът на пирамидата бил с формата на кристал. След това обаче Рей Браун не успял да открие тайнствената пирамида, въпреки че се опитвал да се върне на това място.

По-дълбоко изследване на подводните обекти така и не било направено, тъй като на това място се наблюдават силни подводни течения и водовъртежи. Освен това водите гъмжат от бели акули, които представляват опасност за човека.