Историята на една жена от Нигер, която е била принудена да се омъжи на 15-годишна възраст, бе представена от "Ал Джазира". Хамзату показва своя снимка от сватбения си ден, но уточнява, че това въобще не е бил щастлив момент за нея.
"Когато разбрах, че родителите ми искат да ме омъжат, казах, че не искам. Те обаче ми заявиха, че сватбата ще се състои, независимо дали съм съгласна или не. Помолих брат ми за помощ, но той просто отвърна, че не бива да се разстройвам. Това е истината", разказва момичето.
 


Хамзату живее в розова тухлена къща и има шестима братя и сестри. Баща й, Сейду Махаман, казва, че е взел решение дъщеря му да се омъжи, защото няма друг избор.

Майката на Хамзату, Лейла, пък има доста крайно мнение. "Децата, които не се подчиняват на родителите си, са прокълнати", смята тя.
 


Много родители в Нигер решават да омъжат децата си рано, тъй като отношенията преди брака са табу в страната. Ако се случи нещо подобно, то цялото семейство бива почернено. Изключителната бедност е друг основен фактор за разпространението на детския брак в Нигер. Половината от населението на страната живее с по-малко от два долара на ден. Нигер е на второ място в долната част на сегашния индекс на ООН за човешкото развитие.

Раждаемостта пък е изключително висока. За много родители е трудно да се грижат за всичките си деца. Да омъжват дъщерите си рано изглежда е единственото решение на проблема. 80% от момичетата са омъжени преди да навършат 18 години. Това прави Нигер страната с най-висок процент на бракове между деца в света. В повечето случаи момичетата са принудени да сключват бракове, подредени от родители или роднини. За мнозина това е началото на едно дълго изпитание. 

Нафиса е друга жена. Тя в момента е на 22 години и споделя: "Бях на 14 и все още ходех на училище. Омъжиха ме за 34-годишен мъж, когото не познавах. Чичо ми организира сватбата, защото съпругът ми бе син на негов приятел. Спомням си, че денят беше хубав за мен, тъй като получих висока оценка в училище. Когато се прибирах към вкъщи обаче, всички ме спираха и ми казваха: "младата булка, младата булка...". Тогава осъзнах, че явно ще се омъжвам". 
 


Мъжът на Нафиса я взел със себе си в дома му. Само след няколко месеца той започнал да я бие и да я насилва да правят секс. Тогава момичето забременяло на 15 години. Когато забременяла повторно, Нафиса решила да избяга, участвайки в програма на местната организация SongES. Екипът й помогнал да се върне отново в училище. Тя взела дипломата си с отличен успех. В момента тя иска да убеди други момичета, че борбата си заслужава. Тя пътува из цялата страна като посланик на борбата срещу детските бракосъчетания. 

Превод: БЛИЦ