Македония изпадна в паника след земетресението, което разтресе днес страната. По данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център земетресението от 15.10 часа (местно време) е било със сила от 5,1 магнитуда по скалата на Рихтер.
Пострадали са около 50 души, съобщава "Вечер". 30 от тях са потърсили медицинска помощ в болница "Св. Наум Охридски" със счупени ръце или крака, а също и с различни наранявания.
 
Някои от тях са пострадали при опит да избягат от къщите си по време на земетресението. Има и такива, които в паниката скочили от балконите на домовете си.

 
Часове след земетресението македонците продължават да са в паника и се страхуват да се приберат в жилищата си.
 
Съобщава се и за материални щети в различни части на страната, но най-вече около Скопие. Напукани са най-вече стени и тавани на къщи и блокове.
 
Веднага след земетресението властите активираха гражданския щаб за защита и спасяване на населението. В пълна готовност са и допълнителни екипи на полицията и пожарната.
 
Според сеизмолози, цитирани от македонската Нова ТВ трусовете са тръгнали от много дълбоки пластове на земята. Не се очаква скоро да повтори, успокояват те.
 
Земетресението бе усетено и в България днес, но с много по-нисък интензитет.