Преди да бъде екзекутирана през февруари тази година, 26-годишната Кайла Мюлер е била лична секс робиня на лидера на „Ислямска държава” Абу Бакр ал Багдади. Това разкриха почернените роднини на хуманитарната работничка. В интервю за Ей Би Си в деня (петък), в който трябваше да бъде 27-ият рожден ден на Кайла, родителите споделиха, че официални лица са ги информирали, че дъщеря им е била постоянно изнасилвана от халифа.
„Ислямска държава” съобщи за смъртта на Кайла на 10 февруари. Според излямистите, хуманитарната работничка от Прескот в щата Аризона е загинала при въздушен удар на водената от САЩ международна коалиция. При това, ислямистите са знаели, че САЩ са полагали усилия за освобождаването на Кайла и затова истинските обстоятелства около кончината на младата жена остават неизвестни.

„Казаха ни, че Кайла е била измъчвана, че тя е била собственост на ал Багдади. Това ни бе казано през юни от правителството”, казаха родителите на покойната Карл и Марша Мюлер.

Американските власти, както се твърди, са научили за гаврите с Кайла след като са разпитали две момчиета язидки, които са успели да избягат от секс робството на ислямистите.

По думите на момичетата, Кайла е била държана в дома на Абу Саях, тунизиец, ръководещ приходите на „Ислямска държава” от петрол и газ. Информацията е потвърдена и от съпругата на Саяф , Ум, която бе заловена от САЩ.

Твърди се, че халифът редовно посещавал дома на Саяф, за да говори с него и да изнасилва Кайла.

Новата информация за изнасилванията на Кайла опровергава твърденията, че младата жена се е сближила с ислямистите и се е омъжила за член на групировката.

Кайла бе отвлечена през август 2013 година, докато работеше с бежанци на турско-сирийската граница.