Необичайно припрян и нервен бил трагично загиналият в катастрофа в Германия Шабан Шаулич, разкри неговият кум Слободан Стоядинович, който оцеля в свирепия удар на магистрала А2. Пред репортер на сръбския Blic, цитиран от Канал 3, от болничното си легло пътувалият на задната седалка Стоядинович разказа за последните часове на Краля на народната музика, един от най-обичаните певци на Балканите. 
 
"Имахме участие в един клуб до 4 ч. сутринта. Договорихме се, след като имахме самолет, да легнем да поспим рано сутринта в хотела и да го събудя в 6:15 ч.", припомни Слободан Стоядинович.
 
"Спал съм около час и в 6:15 ч. ме събуди телефонът. Ставам, в този момент Шабан вече беше буден и облечен, и ми чука на вратата. Питам го: "Но защо бързаш?", а той: "Хайде, моля те, бързо, защо закъсняваш? Да побързаме!" Малко се учудих защо ме вика - никога не е бил такъв. Имахме още 3 часа до излитането на самолета му."
 
Стоядинович бързо се облякъл, слязъл при рецепцията и се качили в колата. "Тръгнахме, беше малко изнервен и ми изчисли защо не съм го разбудил 3 минути по-рано. 3 минути! Не можех да повярвам, много беше странен", продължава Стоядинович.
 
В тая връзка той си спомни как по време на изпълненията си в клуба Шабан непрекъснато гледал към часовника си - цели 5 пъти. "Сякаш нещо го е пришпорвало, сякаш е имал предчувствие за някакво нещастие", разказа още Стоядинович. 
 
Докато пътували Шабан забелязал, че фаровете на техния Сеат не работят добре. Музикантът Мирсад Керич, който карал колата, му отговорил: "Нещо не ни работи лампата, сега ще карам на дълги".
 
На мястото на фаталния удар движението преминавало само през една лента, тъй като имало някакви ремонти, според кума на Шабан. "Не успяхме и пет приказки да си кажем и изведнъж - бам! Връхлетя ни друга кола отзад, аз седях зад Шабан, а зад Мирсад беше неговият синтезатор, може би от него е получил тежкия удар в главата си", предположи Слободан Стоядинович.
 
Той няколко пъти е изпадал в несвяст и се събуждал. В един момент видял как през ламарините на колата опитват да измъкнат тялото на Мирсад Керич. "Питах се къде е Шабан и видях, че го няма и после всичко ми се губи. Пробудих се и попитах лекарите дали Шабан и Мирсад са с мен, те ми отговориха, че тях ги карат в друга болница", добави пред Blic кумът на Шабан, чиито контузии не застрашават живота му.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!