29-годишният Ричард Ридли не може да преодолее ревността си и постоянно издевателствал над любимата си. Опитвал се е да я души, да пререже врата ѝ с градинска ножица и дори я докарал до безсъзнание, съобщава The Sun.
Преди време Ричард решил, че любимата му Джена Уилис е скрила любовника си в матрака, той започнал да стреля с арбалет по леглото и разкъсал дюшека, а след това го хвърлил през прозореца. Ревнивецът дори заплашвал, че ще убие семейството ѝ и прибягвал до извратени проверки, за да се увери, че не спи с друг мъж. Жената от Тийсайд от много време правела план как да се свърже с полицията и да се оплаче.
 
В резултат на това Ричард бе осъден на 13 години и половина затвор. Джема споделя историята си, за да даде кураж на други жени, жертви на насилие.
 
Джема среща Ричард през 2014 година, след дълга кореспонденция, докато мъжът пребивава няколко месеца в затвора за нападение. Жената открила техен общ приятел, който й казал, че Ричард е прекрасен човек.

 
„Мисля, че трябва да се дава втори шанс на хората. В кореспонденцията ни бях приятно изненадана и забелязах, че Ричард наистина е добър човек. Аз се влюбих в него още преди нашата среща”, признава Джема Уилис.
 
Романтиката обаче приключила, след като Ричард спрял да си търси работа. Всичките му приятели, с които използвал забранени вещества, започнали да идват все по-често. През зимата на 2014 година била първата атака. Ревнивецът се спрял на улицата и казал, че ще провери дали тя му е изневерила с друг мъж.
 
„Той вкара пръстите си вътре в мен и аз замръзнах от ужас. На следващата сутрин ми се извини и ме помоли за помощ. Дадох всичките си пари, за да може той да започне нов бизнес, но той се издъни”, признава Джема.

Жената се чувствала като затворник в собствения си дом. Ситуацията се влошила през 2016 година, когато Ричард й забранил да излиза от вкъщи без него. Жената се опитвала да избяга, но всеки път той я настигал и пребивал брутално. За щастие приятелка на Джема решила да сигнализира в полицията за случилото се с нея. В момента Джема се опитва да започне нов живот.

Превод и редакция БЛИЦ