Менюто за приема след сватбата на принц Хари и Меган Маркъл ще предложи изобилие от британски продукти. Кралският майстор-готвач Марк Фланаган каза, че повечето от ястията за давания от кралица Елизабет Втора прием ще бъдат от сезонни британски продукти, включително и от именията на домакинята.
Приемът ще бъде на коктейлни начала, за да могат гостите, които ще са около 600, да общуват повече. Затова ще преобладават хапките и ястия в малки купички, които могат да се консумират на крак. Храната ще бъде приготвена в кралската кухня в замъка Уиндзор през следващите дни. В деня на сватбата ще готвят около 30 души.

Сватбата не е подходящо време за експерименти, каза Фланаган. Затова ще бъдат приготвени само изпитани храни, предимно класики.

Принц Хари и Меган Маркъл се интересуват от всички детайли и са опитали всичко, което ще бъде предложено на гостите. Що се отнася до алкохола, подробности не са известни. Кралица Елизабет Втора е предлагала на гала приеми и отлични британски пенливи вина, не само френско шампанско.

Вечерта принц Чарлз, бащата на младоженеца, ще даде по-малък прием за около 200 гости. Подробности за менюто още не са разпространени.