Битува мнението, че хомосексуализмът е перверзен продукт на цивилизацията, най-ранното свидетелство за което са Древна Гърция и старият Рим. Научнопопулярното списание LiveScience обаче публикува една шокираща статия под заглавие „Гей животни: Алтернативен начин на живот в природата”, в която се твърди, че в повече от 450 вида гръбначни животни е констатиран хомосексуализъм както сред мъжките, така и сред женските индивиди.
В статията се твърди още, че сексуалната ориентация е биологически предопределена в животните. От висящите по дърветата мъжки маймуни bonobos, през „фехтовката на пенисите” при ламантините и делфините Bottlenose – животинското царство приема и дори толерира всички начини на живот.

Предлагаме десет примера за гей-животни:

1. Маймуни Bonobos

Смятани за едни от най-близките до хората, bonobos от вида на шимпанзетата не се стесняват на търсят сексуално удоволствие сред своя пол. Почти всички от тези миролюбиви маймуни са бисексуални и често решават проблемите си на принципа „прави любов, а не война”. Те се съвокупляват често като крещят от удоволствие и също така често участват в хомосексуални действия, като в две трети от случаите това го вършат женските.

2. Макаци

Женските макаци поддържат интензивни връзки по между си, те са периодично моногамни, което означава, че за даден период имат само по един сексуален партньор. Въпреки това те „кръшкат” с други женски по време на размножаването. Женските макаци извършват сексуални действия, като например взаимно си стимулират гениталиите и крещят от удоволствие. Мъжките макаци също се изпедерастяват, но са склонни скоро да напуснат „партньора за една нощ”

3. Бизон

Хомосексуалните контакти между мъжките бизони са по-чести,отколкото са хетеросексуалните контакти между мъжките женските. Причината е, че биковете са с женските само веднъж годишно при заплождането. Но дори и по време на размножителния период излишъкът от хормони кара мъжките да се ангажират с хомосексуална дейност по няколко пъти на ден. Над 55 процента от контактите на младите бици за хомосексуални.

4. Делфини Bottlenose

Хомосексуалната дейност на тези морски бозайници е също така честа като хетеросексуалната. Мъжките делфини Bottlenose са бисексуални, но те минават през период на изключителна хомосексуалност. Тогава те практикуват и орален секс, като един делфин стимулира гениталите на друг с муцуната си. Мъжките често трият пениса си в тялото на партньора си.

5. Жирафите

Еднополовите сексуални предпочитания са често явление сред жирафите. Често един мъжки ще започне да флиртува с друг, като си търкат дългите шии, това продължава поне 20 минути. Според едно проучване на всеки 20 жирафа поне два в момента флиртуват. Много често хомосексуалните действия превъзхождат по брой хетеросексуалните.

6. Антилопите

Женските са склонни по няколко пъти на час на взаимни нежности, които очевидно не получават от мъжките екземпляри. Като цяло хомосексуалните контакти обхващат 9 процента от сексуалната активност на антилопите.

7. Бели лебеди

Почти една четвърт всички семейства са от хомосексуални двойки, които са заедно от години. Понякога мъжките двойки ползват една женска при чифтосването с нея. Понякога те й обсебват яйцата и започват да ги мътят. В други случаи те направо прогонват хетеросексуалните двойки от гнездата им и отглеждат новоизлюпените лебедчета.

8. Моржове

Мъжките моржове достигат полова зрялост на четири години. През това време те участват само в еднополови отношения. По-възрастните мъжки обикновено са бисексуални – чифтосват се женски през размножителния период и копулират с мъжки през останалата част на годината. Те си търкат телата, прегръщат се страстно и дори спят заедно във водата.

9. Сив кит

Хомосексуалната дейност обикновено започва с невинно пръскане с вода. Играта прераства в сексуална оргия от по пет кита, които пръскат вода, трият си гърдите и си допират половите органи.

10. Гвиански петел

Тази зашеметяваща птица с ръждивочервена окраска и голям гребен на главата проявява изключителна гей-наклонност, в която търси истинска наслада. Почти 40 процента от мъжкарите се занимава с различни форми на хомосексуална активност и дори известна част от тях предпочитат да не се копулират с женски.

БЛИЦ