Изстрелването на ракета от ивицата Газа към територията на еврейската държава е била засечена в сряда от израелските военни. Това съобщава от пресслужбата на израелската армия. Съобщава се, че пускането на ракета от ивицата Газа срещу територията на Израел е регистрирано след активирането на сирени за противовъздушна отбрана в град Беер Шева в южната част на страната.

Според данните на изданието Times of Israel, ракетата е избухна в двора на една от къщите на града. Няма информация за пострадали в резултат на обстрела, но е известно, че са причинени щети.

Около 200 хиляди души живеят в град Беер Шева. Градът се намира на около 40 километра от ивицата Газа и инцидентът може да се смята за сериозна ескалация на конфликта. По-рано, на 9 август по града бе изстреляна ракета, а преди това Беер Шева не бе обстрелван за около 4 години.

Наскоро министърът на отбраната на Израел Авигдор Либерман заяви за необходимостта от тежки удари по ивицата Газа. Според него това е начин да се сложи край на насилието, което продължава от края на март.

Превод и редакция: БЛИЦ