Българи, работещи и живеещи на много места в чужбина, също организираха протести днес в знак на солидарност със случващото се в страната. Протести се проведоха в Атина, Мадрид, Дюселдорф, Франкфурт и Мюнхен, след малко започва и демонстрация в Берлин.
При засилени мерки за сигурност и полицейска охрана над 200 българите в Атина се събраха пред посолството в подкрепа и съпричастност на близките си в България. Граждански контрол във всички държавни институции и органи, радикални промени в конституцията и смяна на сегашния политически модел на управление са част от исканията на българите в Гърция, които връчиха декларация на българския консул в Атина по време на мирното шествие. "Искаме да учим, работим и живеем в България", "На съд всички, които съсипаха България", бяха част от лозунгите, с които българите протестираха. На колене сънародниците ни изпяха българския химн, след което получиха уверение от консула, че декларацията и подписката ще бъдат предадени в България. Час по-късно протестът продължи пред сградата на кметството Атина в сърцето на гръцката столица. В много български заведения също бяха организирани подписки в подкрепа на митингите в България, а навсякъде звучеше българския химн.

Над сто българи се събраха и пред посолството ни в Мадрид, Испания. Демонстрантите се обявиха срещу монополите и се подписаха под искания за свикване на Велико народно събрание, за намаляване броя на депутатите, за сформиране на избирателен район "Чужбина" и за премахване на депутатския имунитет. Подписката бе връчена на консул Нели Симеонова. В Испания живеят повече от 170 000 българи. Мирни шествия днес бяха организирани и във Валенсия, и Барселона. Сънародниците в Малага ще се съберат на протест в деня на националния ни празник – 3 март.

Сънародниците ни в Германия се питат пък как е възможно сметките за ток в България да са по-високи от тези в Германия. Под лозунга "Да подкрепим хората в Родината" българите в Германия организираха демонстрации в Берлин, Дюселдорф, Франкфурт и Мюнхен.

Организаторите на демонстрациите заявиха във "Фейсбук", че целта им е и българите в Германия, които искат да изразят своята солидарност към протестиращите в България срещу обедняването, да се обединят и да подкрепят сънародниците си в родината, предаде БНР. В Мюнхен сънародниците ни също демонстрират, във Франкфурт демонстрацията е пред кметството, а в Дюселдорф - на площада "Хайнрих Хайне", а проявите пред българското посолство в Берлин ще са следобед. Организаторите на демонстрациите на солидарността изпратиха отворено писмо до германските медии, в което информират германската общественост какво точно поражда масовите протести в България и какви са исканията на протестиращите. Сънародниците ни в Германия споделят очакванията си, че който и да поеме властта в България, ще допринесе за справяне с корупцията и извършване на реформи, които да доведат до повишаване на жизнения стандарт и ликвидиране на бедността. Българите в Германия задават и въпроса как е възможно сметките за електроенергия в България да са станали по-високи от тези в Германия.

В Лондон пък две варненки организираха протеста на нашенци. Те се събраха пред посолството ни в Лондон в 14 часа българско време. Снощи повече от 600 души заявиха участие. Въпреки студеното време в английската столица, днес българите излязоха да протестират и издигнаха плакати, показвайки солидарност към сънародниците си. Точно като и на протестите по нашите ширини, протестиращите в Лондон скандират “Българи – юнаци”.

Във Виена пред посолството ни се събраха около 30 българи, живеещи в Австрия. Участниците в демострацията развяваха българския трибагреник и носеха плакати на които пише: "Обичам родината, мразя държавата", "Дела трябват, а не думи", "Край на апатията", "Ревизия на прехода" и др. Пред събралите се българи, излязоха Елена Шекерлетова - извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Австрия и Валентин Вълев - пълномощен министър и ръководител на политическата служба.

Гражданските протести в България са подкрепени от наши сънародници, живеещи и в различни градове на САЩ, Ирландия, Израел, Дания и други държави.