Президентът на Турция Реджеп Ердоган смята, че срещу страната му действа мащабен план с цел да се блокира развитието й и да се провокират религиозни и етнически конфликти, предаде а БГНЕС. 
Държавният глава подчерта, че Турция няма да се остави да я ръководят външни сили, въпреки обстоятелството, че много такива се опитват да контролират Анкара. 

„Определени сили се опитват да нанесат вреди на Турция, както вътре в страната, така и извън пределите й. Те се стремят да контролират Анкара, да върнат Турция в онова време, когато тя се е съгласявала с всичко, което са й казвали. Те не могат да приемат факта, че Турция стана силна държава благодарение на собственото си виждане за развитието на събитията. Ние предприемаме решителни стъпки по въпроса за гарантиране на националната сигурност, а това сериозно тревожи определени кръгове“, заяви Ердоган. 

Той посочи, че е налице грандиозен мръснишки план за блокиране на развитието на Турция, който включва икономически саботажи, превратаджии, въоръжени с танкове и самолети, и опити за провокиране на междурелигиозен и вътрешно-етнически конфликт. 

„Опитите да се координират и свържат действия за създаването на коридор на южните граници на Турция, контролиран от терористи, с борбата с ислямските джихадисти, са абсурдни. Зона, контролирана от терористите, преследва целта да блокира Турция. Нека никой да не се опитва да вкара Анкара в заблуждение“, заяви Ердоган. 

„Аз няма да огласявам другата част от плана, това е тема за друг разговор“, каза Ердоган. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!