Швейцарско-белгийска фабрика за сладкарски изделия създаде четвърти вид шоколад. Това става за първи в света от 87 години насам, пише Independent. Сега след млечния, тъмния и белия шоколад се появи рубинов. Името му Ruby.

От белгийската компанията Barry Callebaut (която през 1999-а се сля с швейцарския производител Carma) обясняват, че са използвали рубинови на цвят какаови бобчета, така че да създадат шоколад с вкус на ягода. Това е първият нов шоколад след 1930 година, когато на пазара излиза белият. Майсторите се надяват новият сорт да стане хит сред любителите на сладкото.

Тези, които са го пробвали, твърдят, че не прилича нито на млечния, нито на белия и тъмния шоколад. Той е и по-лек, което означава, че може да се консумира повече.


Източник: Марица.бг