Мъж от Пенсилвания беше арестуван, след като изповядал на свещеник, че убил жената, с която съвсем наскоро бил сключил брак. 44-годишният католик Джон Грациоли разказал на свещеника от град Ийри Майкъл Полинек, че убил 31-годишната си жена Аманда, съобщава „Дейли мейл“.
Двойката се венчала през септември 2017 година. Преподобният Полинек разказал в полицията, че Грациоли се появил в катедралата на 8 март, настоявайки да говори със свещеник.
 
Полинек седнал в офиса си да го изслуша и тогава мъжът разкрил, че е застрелял жена си и смята да се самоубие. Свещеникът посочва, че разговорът не бил по каноните на изповедта, затова той имал право да се обади в полицията.
 
След като си излял душата, Грациоли бил посъветван от Полинек да се обади на полицията. Свещеникът бил този, който набрал номера. Мъжът бил въоръжен, той казал на свещеника, че носи пистолет в джоба си. Полинек успял да отнесе извън стаята палтото с оръжието. По-късно станало ясно, че именно с него била умъртвена Аманда Грациоли.
 
„Полицията дойде и направи това, което трябваше да направи. Всичко завърши много спокойно. Той беше много емоционален и тъжен. Плачеше“, разказва Полинек.
 
Тялото на Аманда е открито на първия етаж в семейната къща. Тя била убита с един изстрел. Преполага се, че тя бил убита часове преди Грациоли да нахълта в катедралата. Джон Грациоли се обадил и на бившата си жена Ерика и ѝ разказал какво е направил. Тя също се обадила в полицията, изпреварвайки с малко свещеника.
 
Убиецът водел тежка битка с бившата си жена за попечителството над двете им деца. Аманда била въвлечена в скандала и била накарана да свидетелства в съда на заседанието, което трябвало да се състои на 19 март.
 
Засега мотивът за убийството не е изяснен.
 

Превод и редакция: БЛИЦ