Държавният секретар на САЩ Рекс Тилерсон ще замине за Русия следващия месец, седмица след срещата на външните министри на НАТО, която той ще пропусне, предаде агенция "Фокус", позовавайки се на The Chicago Tribune.
Изглежда, че Белият дом се опитва да се справи с противоречията преди изпращането на Тилерсон, който в миналото е провеждал преговори, свързани с петрола, в Русия, докато е бил начело на корпорацията „Ексън Мобайл“. Тилерсон вече няколко пъти пропусна срещи с чуждестранни лидери, предизвиквайки критики дали има влияние над външната политика на правителството на президента Доналд Тръмп. Посещението му в Москва може да разсее това впечатление. 

Една от спирките, които не са в програмата на държавния секретар следващия месец е централата на НАТО в Брюксел, където външните министри от Европа ще се събират на среща, на която се очакваше и Тилерсон да участва. Но представители на Държавния департамент съобщиха, че той няма да присъства, защото ще се срещне с голяма част от същите външни министри тази сряда във Вашингтон за обсъждане на борбата срещу „Ислямска държава“. Той също така е говорил с голяма част от тях по време на среща в Бон от миналия месец.