Властите в курортния остров Майорка бяха принудени да затегнат местните закони, за да спрат това, което се случва по местните улиците. Става въпрос за безразсъдно поведение на туристите, идващи главно от Великобритания. 

Властите в испанския курорт са принудени да се борят с притока на дивите туристи, които пият прекалено много алкохол, ходят по улиците голи и правят секс на публични места.

Местните жители се оплакват пред властите и изискват по-строго наказание за неприличните туристи. Както подчертава The Sun, моралните стандарти на туристите от Обединеното кралство са паднали особено ниско. Жителите на курорта са загрижени, че необузданото поведение на пияните туристи шокира децата.Според новите правила в града ще се създадат специални зони за отдих за туристите, но в тези зони полицията ще има правото да действа по-решително спрямо нарушителите на обществения ред. Нарушаването на новите правила ще бъде наказуемо с глоби между 100 и 3000 евро. "Надяваме се, че това ще помогне за подобряване на съвместното съжителство в основните зони за отдих", коментират от кметството на града.

Превод: БЛИЦ