Мадицинските екипи обикновени са обучавани да се грижат за своите пациенти. И повечето от тях го правят, пише американският сайт oxygen.com. Но има лекари или сестри, които са правили едни от най-ужасяващите престъпления. Ето най-големите от тях, според oxygen.com:
1. Мозъчен хирург и две сестри изнасилват децаМалко по-рано тази година хирург от Калифорния и две сестри бяха арестувани за изнасилване на деца. Неврохирургът от Санта Круз Джеймс Кохът и сестрите Рашел Брандън и Емили Свивънс бяха арестувани през май. Според KSBW, три деца са били сексуално нападнати - 3-годишно момче, 5-годишно момиче и 9-годишно момче. Техните развратни изпълнения станали ясни, когато съпругът на Брандън открил запис, на който се виждало как тя и другата сестра правят секс с децата. 

2. Зъболекар изнасилва 13 пациентиЗъболекар от Калифорния бе арестуван през 2016 г. за изнасилването на малолетно момиче под упойка. 36-годишният Луис Рамон опипвал момичето, което било неподвижно в продълженвие на 7 минути. Инцидентът е бил записан на видео. После се разбрало, че тя не е единствена жертва. NBC San Diego съобщава, че после признал за сексуални нападения над 13 жени. С една от тях и правел секс.

3. Семеен лекар дрогира и изнасилва пациенти в безсъзнаниеЛекар от Лас Вегас бе признат за виновен за дрогирането и изнасилването на пациенти в безсъзнание. Пред съда той казал, че има "фетиш Спящата красавица". Съпругата на Бин Чънг се обадила в полицията, след като видяла в телефона му видеозаписи как приспива и изнасилва пациентки в безсъзнание. Една от тях било 16-годишно момиче, лекувано за акне.

4. Сестра пребива новородено


4-дневно бебе бе пребито и хапано от сестра в България през 2015 г. Шокиращото нападение бе заснето на видео. Емилия Ковачева неколкократно пребивала момиченцето, тъй като плача й събуждал другите бебета, за които се грижела в болницата. Тя била обвинена в опит за убийство според българските медии. Тя отрича да е удряла бебето - което оцеля по чудо и не получи трайни травми - но по-късно си призна, след като бе закопчана от запис на охранителна камера.

5. Училищен лекар насилил над 100 пациентиЛари Насар, бивш училищен лекар, бе обявен за виновен за детска порнография по-рано тази година. Той насилвал сексуално повече от 100 негови ученички, сред които имало и спортистки в национални отбори още от 1994 година насам.

Превод: БЛИЦ