Българката Велислава Петрова живее в Рафина, близо до Атина, от почти 25 години. Разказва, че до момента такава картинка е виждала само по телевизията. В пожара сънародничката ни губи и близки. По думите й, са необходими много средства и финансова помощ, за да си стъпят хората отново на краката, предава БНТ.

Аз нямам дом. Всичко изгоря до основи. Всичко. Само успяхме да вземем един-два документа. Както бях с банския, с кучетата и това. Всичко друго се унищожи, нищо друго няма. И това не е само с мен, това стана със страшно много къщи. Аз поне съм на крак и имам възможност пак, имам един нов шанс да започна от нулата, каза Велислава Петрова.

Дворове изгоряха, дървета, които над 50 години много беше красиво, сега всичко е черно и нищо не е останало от цялата тази красота божия, нищо. Това тук беше рай, а сега е ад. Сега е страшно. Просто го гледаш и те боли сърцето, боли те душата за всичко това нещо... Това нещо е страшно, никой да не го изживее. Нищо нямаме, започваме от нулата, общо взето. Хубаво е, че в Гърция те се събират в един юмрук в такива неща и много помагат, да кажа и на мен ми донесоха бельо, дрехи... нищо, нищо нямах. В такива моменти тук си личи какви сме като хора и дали си струваме изобщо, разказва още българката.

Трети ден Гърция продължава да брои жертвите и раните си след огнената стихия, която засегна източната част на Атика. Повече от 80 са жертвите досега, от които 23 деца, ранените над 187, а изчезналите над 100.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!