Бившият директор на Белия дом по комуникациите Антъни Скарамучи в ефира на телевизия Ей Би Си Нюз заяви, че определени сили във Вашингтон искат „да прокудят“ Тръмп от поста президент. По думите на Скарамучи, причината за създалата се ситуация е фактът, че президентът Тръмп не е представител на политическия естаблишмънт на САЩ.
„Затова хората по някакви причини са решили, че искат да го изгонят“, каза той.

„Във Вашингтон и в Белия дом има група хора, които въобще не отстояват интересите на президента и не помагат за прокарването на неговата политика“, подчерта Скарамучи.

За кого именно става дума той не уточни. Скарамучи също изрази мнение, че Тръмп трябва да вкара в състава на администрацията повече лоялни на него лица.  

„Мисля, че президентът прекрасно разбира кой е организирал изтичанията на информация от Белия дом, той прекрасно разбира кой подкопава неговите планове и преследва собствените си интереси“, каза Скарамучи по време на обсъждането на ролята на съветника на Тръмп по стратегическите въпроси Стийв Бенън.  

По-рано изданието Axios, позовавайки се на източници от обкръжението на президента, съобщи, че Тръмп подозира своя съветник по стратегическите въпроси в изтичането на информация относно работата в Белия дом.

Превод и редакция: БЛИЦ