41-годишният търговец Че Абдул Карим от Малайзия, чийто брак с 11-годишно момиче разгневи обществото, бе осъден на глоба. Съдът на шариата нареди на човека да плати 900 малайзийски пръстени (около 375 лева), тъй като не получил разрешение за полигамията. Това предаде AsiaWire.

Както БЛИЦ съобщи, 41-годишният Че Абдул Карим взе за своя трета жена 11-годишната дъщеря на свои бедни познати. За това той се съгласил да плати дълговете на семейството на младата булка. Снимката, направена по време на годежа им, гръмна в мрежите и това принуди властите в Малайзия да признаят брака за незаконен.

Фото © Twitter

Въпреки това единственото наказание за Абдул Карим ще бъде глоба. Освен това 11-годишното момиче ще остане негова годеница и ще може официално да се омъжи за него, когато навърши 16-годишна възраст. Фенът на полигамията се смята за жертва на тормоз, а бащата на момичето Мадроус Ромадда вече заяви, че всъщност дъщеря му не е на 11 години, а на 12 или 13-годишна възраст.

 

Фото: AsiaWire

"Бях разстроен от различните критики и обвинения срещу мен в социалните мрежи, след като я взех за трета жена", твърди Абдула.

Той вече има две съпруги и шест деца на възраст между пет и осемнадесет години. По-големите съпруги на търговеца не му дадоха разрешение да се ожени, което също стана причина за наложената му глоба.

Превод: БЛИЦ