Драконови мерки за сигурност подготвя гръцката полиция и службите за сигурност в Гърция, за да се избегнат инциденти в неделния митинг срещу споразумението от Преспа, пише "Български новини".

Стотици автобуси с протестиращи се очаква да пристигнат в неделя за митинга срещу споразумението от Преспа, който е настрочен за 14.00 ч пред сградата на Парламента на площад Синтагма.

2000 полицаи, хеликоптери и дронове ще записват, така че да има пълен запис за ситуацията в центъра на Атина. Ще бъдат създадени „бариери“ от полицейски патрули, за да се противодейства при избухване на евентуални сблъсъци.

Очакванията са, че Атина ще бъде залята от над 2 000 000 портестиращи от цаля Гърция. Масовия митинг под мотото „Македония е Гърция“ се организира срещу предстоящото ратифициране на споразумението от гръцкия парламент.

Според информация, след спечеления вот на доверие правителството на Ципрас вече е подсигурило 152 депутатски вота за гласуване на споразумението.

Митингът се организира от новосформирания „Комитет за борба за Македония“, който включва четири организации, две от които са гърци от диаспора.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!