Те се присъединили към онлайн-движение против секспрестъпленията от страна на учители и съученици. Съдейки по историите на момичетата,  някои от инцидентите са се случвали с тях, когато още учили в началните класове.

Инициатор стана 17-годишна ученичка, на която момичета от цялата страна започнали да изпращат своите истории, пише The Local.

Вече порастнали момичета си спомняли как с тях някога са се случвали "сексуални посегателства". Те обвинявали преподаватели и други ученици в изнасилвания, посегателства, някои писали за случки в басейна, когато момчета преднамерено се търкали в тях, това според тях също било престъпление със сексуален характер.

"Едно момиче разказва как учителят й по информационни технологии винаги й поставял отлични оценки, тъй като "имала красиви гърди".
"В шести клас ние се оплакахме от нашия преподавател по английски език за сексуални посегателства, но гласовете ни останаха нечути," пише @ziegenkaese30.

Модата жени да се жалват от сексуално насилие години по-късно тръгна, след като се появиха информациите за холивудския продуцент Харви Уайнстийн, който в продължение на три десетилетия подлагал на подобно насилие сътруднички на своята кинокомпания.

Превод: БЛИЦ