При престрелка между мафиоти в Калабрия е пострадало 10-годишно българче, съобщава италианският вестник „Република“. Убит е 39-годишният Фабио Джузепе Джофре, който притежава имоти в Семинара, Калабрия.
 

От полицията съобщиха, че става въпрос за убийство, свързано с мафията Ндрангета. 39-годишният Джофре е застрелян на място от двама мъже.
 


Българчето се е намирало в имота му по това време. Семейството му живеело в съседство с Джофре. Има версия, че детето е дошло да види животните му, макар че някои твърдят, че е работело в имота.
 
Българчето е ранено в корема. Откарано е в болницата в Реджо Калабрия без опасност за живота.
 
Стрелците свършили мръсната си работа и бързо избягали пеша в полето. Те не се поколебали, дори след като видели, че жертвата им е придружавана от дете.  
 
Убитият 39-годишен Джофре имал дебело криминално досие. Преди месеци за него е съобщено, че държи незаконно оръжие в дома си. Бил арестуван, но след това освободен. Тогава той се прибрал в имота си в Семинара, за да се погрижи за животните си, които българчето много обичало.
 
В мафиотските среди се говори, че преди 10 години Джофре извършил кражба без благословията на клана. Чичо му – влиятелният „кръстник“ Нино Бонго заявил, че той трябва да бъде убит, ако се появи отново в Семинара.