Актрисата Софи Търнър, която се прочу с ролята си на Санса Старк в „Игра на тронове”, разкри любопитни подробности от снимачната площадка на сериала. Пред Variety тя намекна и какво ще се случи с героинята й.
По думите на актрисата, снимките на осмия сезон са започнали още през месец октомври, но е заснет много малко материал. Както обявиха продуцентите на сериала, премиерата на осмия сезон на „Игра на тронове” няма да бъде по-рано от 2019 година.

Софи Търнър признава, че тази година на снимачната площадка цари необичайна атмосфера, защото всички колеги осъзнавали, че работят заедно за последен път. „Всички усещаме приближаването на финала. Стремим се да се събираме по-често”, споделя тя.  

Софи разказва още, че в новия сезон героинята й е изправена пред нови проблеми – предстои й да се научи да живее самостоятелно. Актрисата отбелязва, че в края  на седмата част Санса е била в много добро положение: събрала се е със семейството си, разобличила е лорд Петир Белиш, Северът е бил в ръцете й, но сега всичко било различно.

„За нея ще настъпят тежко времена: в последния сезон ще се изправи пред нова заплаха, която ще трябва да преодолее сама. В този сезон й предстои страстна, емоционална борба”, казва още Търнър. 

Превод: БЛИЦ