За четвърти път Фондация “Стоян Камбарев” връчи наградите си за млади и талантливи хора на изкуството. Измежду пет номинации голямото отличие получиха диригентът Страцимир Павлов и неговият госпел хор. Наградите са в памет на покойния театрален режисьор Стоян Камбарев, а церемонията организира неговата съпруга Деси Тенекеджиева, съобщава БНТ.
Отличието е за полет и дух, за бъдеще в изкуството, без значение в коя негова сфера. За своеобразния си стил и завладяващото вдъхновение, което влага в работата си с ученици, наградата получава Страцимир Павлов. Госпел хорът му черпи от талантите на Националното училище по изкуствата “Добри Христов” във Варна.

“За мен е огромна чест, на всички останали творци, които бяха номинирани тая вечер, аз съм им вече голям фен. Другите млади артисти са страхотни също”, спорели Страцимир Павлов.

Освен огромно признание, наградата носи и парична премия от 3 000 лева, както и подкрепата на фондацията за следващите изяви на хора. Тази вечер беше учредена и Академия “Стоян Камбарев”. В нея всички номинирани и отличени през годините ще могат да творят заедно и да получават професионални съвети на известни автори от света на изкуството.