Тъмнокожият американски актьор и професионален футболист Тери Круз, известен от поредицата "Непобедимите" и рекламите на Old Spice, се оплака, че перверзен продуцент от Холивуд е упражнявал сексуален тормоз и спрямо него.

 

 

Тери призна, че е решил да разкаже своята история в Туитър на фона на скандала, който се разгаря около друг холивудски шеф - Харви Уейнстейн, уличен в сексуален тормоз.  

Инцидентът е станал през 2016 година по време на светско парти. Известен продуцент, чието име Тери не назовава, го е хванал за пениса. При това неволна свидетелка на ужаса е станала съпругата на актьора.   

По думите на Круз, той е искал "да срита задника" на мерзавеца, но се изплашил, че може да бъде подведен под отговорност от властите и от реакцията на медиите.  

Миналата седмица няколко служителки на холивудски компании едновременно заявиха, че са били подлагани на сексуален тормоз от страна на продуцента на трилогията "Властелинът на пръстените" Харви Уейнстейн. След това маститият продуцент бе уволнен от компанията Weinstein Company, чийто съосновател е той. След това последваха признанията на известната актриса Азия Ардженто, която 20 години по-късно заяви, че продуцентът я е изнасилил, но тя е пазила мълчание от страх, че Уейнстейн ще ѝ разруши кариерата. 

Превод и редакция: БЛИЦ