Христо Шопов бил в сложна ситуация, когато се навил да влезе в "Дървото на живота". Страхотният актьор, който през последните години снимаше повече по света, отколкото у нас, напоследък участва в три родни сериала - епизодично в "Къде е Маги?" и централно в историческата сага на ТV7 и в политическия психотрилър "Четвърта власт" на БНТ.
Няма никакво съмнение, че продуцентите са готови да преглътнат типичните по нашите ширини браншови ревности в името на качеството и рейтинга, които гарантират таланта и чара на Шопов-младши. Сега Христо признава, че между него и Йордан от "Дървото на живота" няма особени прилики, въпреки че героят му е отявлен патриот и мъжкар. "Събитията и хората тогава и сега са различни. Но на мен българският екшън не ми е интересен. Живеем в държава, в която се хвалят разни неща, които аз, да речем, не харесвам. В България обикновено се казва, че нещо не е хубаво още преди да са го гледали. Лесно е да даваш негативно мнение по форумите. Но по-добре хората да гледат български сериали, отколкото турски", споделя Шопов. Според него най-важното в сюжета е посланието - всеки си има корени. И въпреки че някои хора се опитват да избягат от миналото, то винаги ги застига и няма къде да се скриеш от него.

"Не разбирам какво става навън. Хората излязоха по един повод, а се случиха други неща. Никой не е щастлив от станалото. Дори и тези, които твърдяха, че имат готови кабинети и искаха оставки още преди месеци. Духът излезе от бутилката и не знам какво ще се случи. Но се надявам, че нещата ще си дойдат на мястото", анализира Шопов. /БЛИЦ